Informació del Casal d'estiu 2015


Com és habitual, aquest any l’Escola Les Acàcies organitza un Casal d'estiu. Per a estar ben informats, hem creat una pàgina en aquest bloc on hi trobareu tota la informació necessària. Hi podeu arribar a través del menú superior o clicant en aquest enllaç.

També us volem recordar que està obert el període de sol·licitud de beques de l'Ajuntament per a la realització del Casal d'Estiu. Aquest període acaba el proper dijous dia 30.

L'Olga, coordinadora dels monitors i monitores, us atendrà tots els dies de 16:30 a 17:30h al menjador de l'escola.

La inscripció al Casal és oberta per a tothom, fins el dia 12 de juny.
Us adjuntem cartell amb informació d'horaris i preus.

Enguany el centre d’interès rep el nom de ZAPPING. Entenent aquest concepte com l’acció de canviar o variar i, aprofitant el nom en anglès, destinarem activitats concretes a desenvolupar i aprofundir en la llengua anglesa. Els oferirem activitats en anglès, tallers plàstics, lliguetes esportives, activitats d’expressió i tallers de cuina.


Llibres per Sant Jordi a la paradeta de l'Ampa


El proper 23 d'abril en motiu de la Diada de Sant Jordi, es realitzaran un seguit d’accions relacionades amb aquest dia tan especial. A banda de la parada de llibres nous i de segona mà i roses que organitza la Comissió pro-colònies, la Comissió d’Escola Família enviarà a les famílies una guia d'anàlisi de contes i recursos de contes no sexistes i regalarà un llibret amb un conte per a cada família. La rebreu en paper a través de l'agenda. A la paradeta també trobareu un apartat de contes coeducatius.

Recordeu que els ingressos de la venta de roses i llibres anirà destinada íntegrament a les colònies d'enguany!!! Esperem que gaudiu amb nosaltres del Sant Jordi i que passeu per la nostra paradeta!!!




La cadena Humana. Tot un èxit


Com sabeu, el passat diumenge 19 d’Abril es va dur a terme la Cadena Humana a favor de la construcció de dos nous instituts al barri, a la que hi participava la nostra escola a més de l’Arenal, Fluvià, La Mar Bella, La Llacuna, Sant Martí, Pere IV, Vila Olímpica i Bogatell. L’èxit va superar totes les expectatives, agrupant a més de mil participants que van unir els dos solars on s’ha de construir aquests dos instituts, el primer situat a l’Antic camí de València amb Espronceda i el segon al pàrquing de Barcelona Serveis Municipals, situat al carrer Sancho de Ávila a l’altura del carrer Llacuna.

A més, mitjans com TV3 i BTV van cobrir part de l’acte, que es va iniciar amb la col·locació simbòlica de la primera pedra del primer institut i va acabar amb la lectura d’un escrit reivindicant la manca de places de secundària que pateix i patirà en barri en els propers anys i col·locant, de nou simbòlicament, la primera pedra del segon institut.
A les xarxes socials s’hi va fer ressò també. Als Facebook i Twitter d’algunes de les escoles participants es va animar a la gent a unir-se a la cadena i, durant l’acte, Twitter va utilitzar el hastag #cadenahumana per informar en directe del desenvolupament de la cadena, amb més d’una cinquantena de Retuits.

El mateix diumenge al migdia BTV dedicava uns minuts a parlar de la cadena. Us deixem un enllaç peraccedir al vídeo. Dilluns la Cadena apareixia al TV3 Comarques.


En resum, la Cadena Humana va ser tot un èxit i volem agrair a tothom la seva participació, des dels organitzadors fins als assistents que de manera desinteressada va passar el diumenge al matí reivindicant el que creiem que és una millora pel futur de les nostres filles i els nostres fills. 




Instruccions per a la Cadena Humana 19 d'Abril

Famílies! aquí teniu les instruccions per la cadena humana de diumenge perquè, cap nena, cap nen, del barri es quedi sense institut públic al barri en els propers anys. Hem de fer sentir la nostra veu!! Encara que no us hàgiu inscrit, sempre sereu benvinguts diumenge!
INSTRUCCIONS PER LA CADENA HUMANA PELS INSTITUTS AL POBLENOU - 19/04/15

11:30h. Concentració al C/Espronceda amb Camí Antic de València.

11:40h. Posada simbòlica de la Primera Pedra del primer Institut i lectura de manifest.

11:50h. COMENCEM LA CADENA! Seguiu a les persones de la vostra escola amb armilles reflectores. Ens anirem desplaçant en intervals de separació de cinc minuts per tenir temps per col·locar-nos. Si us voleu afegir a la cadena però no sou de cap escola, cap problema! buscarem allà els espais on us pugueu afegir. L'ordre serà el següent:
1. Surten les escoles Fluvià i Sant Martí cap al quart tram: Rambla Poblenou davant del Corte Inglés fins al final, Llacuna amb Sancho d'Àvila.
2. Surten les escoles l'Arenal i la Mar Bella cap al tercer tram: nº 7 de Camí Antic de València fins a la Rambla davant del Corte Inglés.
3. Surten les escoles La Llacuna, Bogatell i Pere IV cap al segon tram: Camí Antic alçada escola Pere IV fins nº 7 de Camí Antic de València.
4. Surten les escoles Vila Olímpica i Les Acàcies al llarg del primer tram: des de la sortida (al costat del CAP) fins l'escola Pere IV. Un cop col.locats i ocupats tots els trams es donarà la indicació per agafar-nos les mans i completar la cadena. Esperem a que passin gravant tota la cadena i, una mica desprès, ens aniran recollint cap al punt final del recorregut.

13:00h. Acabem la cadena amb la Posada simbòlica de la Primera Pedra al segon Institut, igual que al primer, i lectura del manifest.

Porteu CAPSES pintades de groc i amb missatges per fer les posades de les primeres pedres dels futurs instituts, SAMARRETES GROGUES, tota mena d'instruments per fer molt de SOROLL, guixos pels nens i nenes i totes les PANCARTES QUE VULGUEU.

Farem una CADENA REIVINDICATIVA, FESTIVA I MULTITUDINÀRIA!! US ESPEREM!!! PLATAFORMA PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA DEL POBLENOU

Festa dels colors


Us informem que el proper cap de setmana 17, 18 i 19 d’Abril es celebra la FESTA DELS COLORS, Aprèn, crea i comparteix en família a 23 patis escolars oberts de la ciutat. El programa Patis Escolars Oberts al Barri, està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona amb el suport dels districtes de la ciutat i la col·laboració de la Fundació Jaume Bofill i del Consorci d’Educació de Barcelona.

Aquesta festa de ciutat pretén donar a conèixer el programa Patis Escolars Oberts al Barri, i el programa fomenta l’obertura dels patis de les escoles en cap de setmana i períodes de vacances. Obrint els patis escolars a la ciutat, disposem d’un context segur amb la influència educativa de la institució escolar.

Als Patis Escolars Oberts al Barri infants,  joves i famílies poden gaudir del lleure de forma autònoma  amb un servei permanent de monitoratge i activitats de dinamització educativa gratuïtes i obertes a tothom que s’hi fan cada cap de setmana a tots els districtes de la ciutat.

Us deixem el programa amb totes les dates i espais oberts al públic.






16 d'Abril: Assemblea informativa


El proper dijous 16 d’Abril, de les 19 a les 21h, es celebra l’Assemblea informativa a l’Escola Les Acàcies, en la que es tractaran diversos temes, com el de les alternatives que es duen a terme al llarg del territori per combatre la LOMCE. Entre elles es parlarà de la Xarxa d’Escoles Insubmises. Hi teniu informació en aquest enllaç.
Un altre dels temes importants a l'Assemblea serà el del Casal d'estiu. Es presentaran les activitats del casal i es contestaran tots els dubtes que tingueu.

Us animem a participar de l’Assemblea.

Cadena Humana


El proper 19 d’Abril, d’11:30 a 13:30, es durà a terme la Cadena Humana, organitzada per la Plataforma d’Educació del Poble Nou, per demanar la construcció de dos instituts al barri, no només un com està planificat. La demanda de places superarà en escreix l’oferta, i per això diverses escoles del barri s’uneixen per formar una cadena humana per reivindicar aquest fet.

Encara ets a temps de participar-hi. El que demanem és per als nostres fills, cal implicar’s-hi.

Us enllacem un vídeo explicatiu amb tota la informació que cal tenir.


Competició de patinatge artístic al Catalònia


També el passat 11 d’Abril es va celebrar la Competició de patinatge artístic a l’Escola Catalònia, en la que van participar les nenes de l’extraescolar de patinatge de Les Acàcies. Va ser un matí ple d’emocions, en el que es va poder veure una exhibició individual de totes les participants que van competir a un nivell excepcional. Volem felicitar especialment a la Laia Manzano, de 4rt B, que va quedar en segona posició i, per descomptat, a tota la resta de participants.

Un agraïment especial a les monitores, la Sandra i la Laia, que van estar amb les nenes durant més de quatre hores.



Éxit al Mercat de segona mà


El passat 11 d’Abril es va celebrar al pati de l’escola el Rasclet de segona, en aquesta ocasió dedicat als productes infantils. El bon temps i la participació de la gent van fer que s’aconseguís un èxit rotund, amb centenars de visitants i dotzenes de parades on es podien trobar des de roba, joguines, llibres fins a cotxets, bicicletes i demés productes per als infants.
Enhorabona als organitzadors!


Us deixem unes fotografies del mercat.




Exhibició del grup de percussió Brincadeira


Aquest divendres 10 d'Abril, amb els berenars pro-colònies, gaudirem d'una exhibició del grup de percussió Brincadeira. Membres d'aquest grup són professors del nostre grup de tabals "Atabalats" que acompanyen als capgrossos de l'escola, el Lope i la Sàvia quan sortim de cercavila i també en altres festes importants de l'escola i del barri.
Us convidem a gaudir de l'espectacle i a que us apunteu en aquesta extraescolar familiar tan important per la Cultura Popular de la nostra ciutat.

Som-hi! 


AMPA Comunica! Febrer-Març de 2015


Hola famílies! Aquí teniu un nou número del butlletí l’AMPA Comunica! corresponent als mesos de Febrer i Març, i on hi trobareu informació sobre el Consell Escolar, activitats d'Abril i molt més.

El trobareu també a la cartellera de l'AMPA, esperem que sigui del vostre interès!

AMPA Comunica! núm. 9 Febrer-Març de 2015