L'Escola Les Acàcies es declara escola insubmissa

Famílies, tal i com es va aprovar a l'últim Consell Escolar, la nostra Escola es va declarar ESCOLA INSUBMISSA amb la voluntat d'adherir-se a la Xarxa d'Escoles Insubmises que lluiten per actuar en contra de la LOMCE.

És per això que des de la Comissió de Barri ens han enviat un text consensuat dins de la Plataforma per l'Educació Pública del Poblenou sobre les proves de 3r de Primària i la necessitat de dur a terme accions de resistència activa per part de les famílies de forma que mostrem els nostre desacord profund amb aquesta llei.

Us demanem que preneu nota del comunicat i valoreu la possibilitat de no participar en les proves previstes de forma que mostrem el nostre rebuig a una Llei injusta, imposada i clarament oposada al model educatiu que volem per als nostres fills i filles.

Ens acabem d'assabentar que a la nostra escola aquesta prova es farà des de demà dimarts 5 de maig fins el 12 de maig, en els següents horaris:

DIMARTS 5/DIMECRES 6/DIVENDRES 8
3rA i B de 9.10h-10h 
               10.10h-11h

DIJOUS 7
3rA 9.10h-10h
3rB 10h-11h

DILLUNS 11
3rA 10h-11h

DIMECRES 12
3rB 10h-11h



Són les primeres proves d'avaluació externa introduïdes per la LOMCE, una mena de "selectivitat" per a les nenes i els nens de 3r. 

Des de la Plataforma en Defensa de l'Escola Pública del Poblenou estem en contra d'aquests tipus de proves que trenquen amb la igualtat d'oportunitats, són una porta d'entrada al filtratge de l'alumnat i, a la llarga, la seva derivació fora del sistema educatiu. Aquests exàmens busquen assenyalar i culpabilitzar les escoles d'un problema molt més complex i estructural.

Us animem a una resistència activa davant d'aquestes proves, no portant aquell dia als vostres fills i filles de 3r a l'escola. Això no té cap implicació legal per a famílies i alumnes. També us animem a organitzar-vos solidàriament entre pares i mares per poder fer alguna activitat aquell dia fora del centre.

Podeu trobar més informació al web de la Xarxa d'Escoles Insubmisses i a No a la LOMCE. En aquest gràfic trobareu ben explicats 10 motius pels quals estem en contra de les proves de 3r.




#NOselectivitatWERT
#SÍeducacióINCLUSIVA

Plataforma en Defensa de l'Educació Pública al Poblenou